> Lessen 

© 2011-2023 eric jan joosse sitemap #top


In de orgel- en pianolessen die ik geef voert het plezier in zelf muziek maken de boventoon. Noten spelen is leuk, maar muziek maken daar gaat het om. Veel aandacht in de lessen besteden we aan het verhaal achter de noten, de eigen sfeer van het stuk. Met open oren gaan we op zoek naar de muzikale lijn, de frasering en articulatie, de expressie om het muzikale verhaal te vertellen. En het leuke is.... iedereen heeft een eigen verhaal. Juist dat maakt muziek maken zo boeiend.


Voor liefhebbers van het improviseren is het mogelijk om hun - wellicht nu nog verborgen - improvisatie talent verder te ontwikkelen. Dat kan heel goed als onderdeel van de piano- of orgelles, maar ook als pure improvisatie-les.


De lessen worden gegeven in Ouderkerk aan de Amstel, in de Amstelkerk, waar ook een combinatie van orgel- en pianoles mogelijk is, en in de studio thuis waar een prachtige Steinway & Sons K132 staat.


In de Amstelkerk staat een fraai Flaes & Brunjes orgel uit 1865

en de mooie ‘Pim Jacobs Vleugel’ (zie info).


Leerlingen, zowel beginners als ver gevorderden, zijn ondermeer afkomstig uit Ouderkerk a.d. Amstel, Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer, Mijdrecht, Abcoude en Amsterdam.Neem voor meer informatie gerust contact met me op.

Lesvormen in Corona tijd.

Ook in de huidige Corona tijd zijn de privélessen heel goed te realiseren, ik maak gebruik van twee lesvormen: lessen in de Amstelkerk en videolessen


Lessen in de Amstelkerk

In de mooie en ruime Amstelkerk is het lesgeven volgens de 1,5 meter regels uitstekend te realiseren.


Videolessen

Een goed alternatief voor leerlingen die liever digitaal in hun eigen huis les willen krijgen, via Facetime, Zoom etc. geef ik de lessen vanuit mijn eigen studio thuis of vanuit de Amstelkerk.

Privélessen


Piano                           

Kerkorgel

Improvisatie


Amstelkerk-Ouderkerk a.d. Amstel Amstelkerk-Ouderkerk a.d. Amstel-vleugel