Koren > Franz Liszt Kamerkoor 

© 2011-2019 eric jan joosse sitemap
Share on Facebook Share on Twitter Share via e-mail Print

Franz Liszt Kamerkoor


Het Franz Liszt Kamerkoor is gestopt met haar activiteiten per 1-1-2019


Omdat ik ruim 28 jaar als dirigent aan dit fijne kamerkoor verbonden ben geweest neem ik ter wille van de vele goede herinneringen hieronder graag wat informatie over van de website van het Franz Liszt Kamerkoor.Laatste concert van het Franz Liszt Kamerkoor, 18 november 2018


(bron: website Franz Liszt Kamerkoor)


FRANZ LISZT KAMERKOOR STOPT MET ‘MY SPIRIT SANG ALL DAY!’


Op zondag 18 november 2018 zong het Franz Liszt Kamerkoor voor het laatst. Ditmaal voor een overvolle Amstelkerk in Ouderkerk aan de Amstel. Met het programma “My Spirit sang all day” nam het koor in stijl afscheid van het trouwe publiek. Dit laatste concert vormde een feestelijke afsluiting van vele jaren met mooie concerten, fijne repetities en blijvende vriendschappen. Voor deze gelegenheid was het koor uitgebreid met drie oud-leden. Er waren hoogtepunten te horen uit 34 jaar Franz Liszt Kamerkoor: werken van Lassus, Finzi, Guastavino, Whitacre, Raas (het speciaal voor het koor geschreven Liebeslied) en uiteraard Franz Liszt. De begeleiding was in vaardige handen: Kees van Zantwijk op de vleugel en Cees van der Poel op orgel.


Tenor Jaap Montagne zong The Fox van Peter Warlock, met Eric Jan Joosse op de vleugel. Sopraan Marleen Brester kreeg samen met haar dochter en kleindochter het podium voor vier terzetten: van de la Halle, Brumel en Mendelssohn.


  oud-leden voegen zich in het koor                                     (Foto: Guus Mollee)


Alle aanwezige oud-leden schaarden zich aan het eind van het concert bij het koor en samen zongen zij de ‘Cantique de Jean Racine’ van Faure: een indrukwekkend besluit van een gevarieerd concert en meteen ook de laatste tonen van het

Franz Liszt Kamerkoor.


Receptie.

Na afloop werd er nog druk nagepraat in de nabijgelegen Amstelstroom. Onder het genot van een hapje en een drankje werden herinneringen opgehaald door voorzitter Frans Mollee en oud-voorzitter Jan Noorlag. Uiteraard werd dirigent Eric Jan Joosse op gepaste wijze bedankt voor zijn 28 jaar verbondenheid aan het koor.


Ook op deze plaats (staat op de website van het Franz Liszt Kamerkoor), bedanken wij ons publiek, onze begeleiders en solisten, onze oud-leden, onze ‘Vrienden van het Franz Liszt Kamerkoor’, onze subsidiegever het ‘Amsterdams Fonds voor de Kunsten’ en u als lezer voor de betrokkenheid bij het Franz Liszt Kamerkoor.