© 2011-2023  eric jan joosse sitemap

 > CV 

Eric Jan Joosse (1960) studeerde aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam, waar hij in 1983 het Praktijkdiploma Kerkmuziek en in 1985, als leerling van Albert de Klerk, zijn orgeldiploma behaalde.

Daarna studeerde hij koordirectie aan het Utrechts Conservatorium bij Reinier Wakelkamp en Kerry Woodward.


Eric Jan Joosse is cantor-organist van de Amstelkerk in Ouderkerk aan de Amstel, vaste repetitor van COV Amicitia Uithoorn en onder meer dirigent van Chorus ad Hoc, en de Amstellandse Cantorij.


Als organist, pianist en klavecinist werkt hij samen met diverse ensembles en koren. Eric Jan Joosse werkt als dirigent en als instrumentalist mee aan diverse radio- en tv-programma’s.


Naast zijn didactische werkzaamheden als privé docent orgel, piano en improvisatie, verzorgt hij bij verschillende instanties muziekcursussen en workshops en is hij actief als componist van met name koor- en kerkmuziek.


Composities zijn ondermeer verschenen in de bundels Zingend Geloven, de Vlaamse bundel Geestelijk Liedboek van de Lage Landen, het nieuwe Liedboek (verschenen in mei 2013) en Op Vleugels (2021, Sytze de Vries),

Van U is de toekomst (2021, Kerkzang.nl)

Psalmen anders (2022).

Eric Jan Joosse (foto: José Niekel)

foto: José Niekel